top of page

YETKİLİ SERVİSLER NE KADAR YETKİLİDİR ?


Bir klima aldığınızı farzedin.X markalı bir klima.Pazarlama için birsürü özelliklerle donatılmış GİBİ reklamı yapılan ve sonunda sizi ikna eden bir klima...Markası çok ünlü ve çok kaliteli olduğunu düşündüğünüz X klima.

Klimayı satın aldınız.Ve YETKİLİ SERVİS personeli evinize klimanızın montajını yapmaya geliyor.

Montajınızı anında yapıyorlar ve enerji kablosunu bir prize sokup tamam kliman çalışıyor diyorlar.

O da ne dakka 1 gol 1 klimayı bağlayıp kullanabilmen için Elektrikçi çağırman gerekiyor diyip servis formunu doldurup gidiyorlar.

Yetkisiz Elektrikçi Ali Usta geliyor evinize kablosunu çekiyor 100-200 Liranızı alıp o da gidiyor.

YETKİLİ SERVİS ne yaptı bu durumda ? Elektrikten oluşabilecek herhangi bir yangını,kazayı ve Allah korusun dahada kötü olasılıkları Ali ustanın üzerine attı...

Ali Usta çıraklık okulundan ustalık belgeli bir Elektirikçi olabilir.Teknisyen Tekniker olabilir.Yada bir Mühendisde olabilir.İşyeri açma ruhsatı olduğuna göre en az bunlardan biri vardır.

Şimdi işin İyi halini düşünelim.

Birsüre sonra bağlantıdan ark oluştu ve yangın çıktığını varsayalım.Evde maddi bir hasar meydana geldi.

Ne oldu ? YETKİLİ SERVİSİMİZ aradan sıyrıldı.Çünkü servis formuna elektrik bağlantısının yapılmadığını belirtti.FİRMA bu durumdan kurtuldu.Kimin üstüne kalacak bu durum ?

Ali Ustanın tabikide...

Ortada bir belge form yoksa Ali ustanın bu işten sıyrılma olasılığıda çok yüksek.Belge olsa bile Ali Ustanın bu işin ehliyet sahibi olduğunu farzettiğimizden cezadan indirim alacağını yada hiç ceza almayacağınıda gözönüne almak gerek.Bu durum araçla ehliyetli bir sürücünün yada ehliyetsiz bir sürücünün kaza yapmasına benzer.

PEKİ SİZİN BU ZARARINIZI KİM KARŞILAYACAK ?

Hani bu firma YETKİLİ SERVİSTİ ?

Demekki ALİ USTA budurumda daha YETKİLİYMİŞ...

Ayrıca montaj hatalarından kaynaklanan ARIZALAR , yanlış yapılan işlemler , KULLANIM HATASI denilip sözde GARANTİ kapsamına girmeyen cihazlar...Bu artık ülkemizde klasikleşmiş bir durumdur.Alışık olmayan varmı ? Hatta hemen hemen hepimizin başına bu tarz şeyler gelmiştirde diyebiliriz.

PEKİ BUNLAR NEDEN KAYNAKLANIYOR ?

YETKİLİ SERVİSLERİN Yetkisiz Kalitesiz Personel Kadrosundan.

X Yetkili Servisinde 10larca Personel çalışabilir.Ancak bunların içerisinden işin hakkını veren sadece 1 yada en fazla 2 kişi vardır.

Diğerleri sadece insan gücüdür.Yetkili Servis formalarını giydilermi biranda olurlar hepsi Teknisyen.

Yetkili Servislerin Ana Merkezleri herzaman ülke çapındaki çalışanlarını eğitebilmek için birsürü capa harcamaktadır.Bunlardan en başta geleni ise MESLEKİ anlamda kurslar seminerler vermektedir.Ancak bu konuda pek başarılı oldukları söylenemez.Bunun en büyük nedenlerinden biriside bu kurslara sadece isteyenler adını yazdırmaktadır.Yani zorunluluk yoktur.

Gerçi o çalışanlarda hak vermek gerek.Yetkili servislere yıllarını vermelerine rağmen aldıkları maaş komiktir.Neden kendini geliştirsinki ? Yeni gelen tecrübesiz personelde hemen hemen aynı maaşı almaktadır.

Ayrıca ülkemizde her sene onbinlerce genç Meslek okullarından mezun olup kendi mesleğiyle alakalı işleri yapamadan farkı sektörlerde çalışmaya başlamaktadırlar.

Çünkü onlara bu sektörde hakkını veren yer yoktur.Bunun sonucunda ise bilinen değimiyle ARA ELEMAN açığı herdaim olacaktır.Bu yüzden marka firmalarda farklı farklı kaçış metodlarını uygulamaya devam edeceklerdir.En iyi Ara Elemanlarını ise Yetkili Bayilerinde değil kendi merkez üretim bölgelerinde tutacaktır.

YETKİLİ SERVİS ve ÖZEL SERVİS arasındaki Fark

YETKİLİ SERVİS personelleri sadece kendi çalıştığı yerin ürünlerine hakimdirler.Herhangi bir durum söz konusu olduğunda firmasının onlara sunduğu imkanlar dışında bir çözüm üretebilme kabileyetleri zayıftır.

ÖZEL SERVİS teknisyenleri ise.hertürlü marka ve makinaya hakim olabilirler.Yetkili Servislerin sorununuza çözüm üretemediği anlarda Özel Servis teknisyenleri bu konuda size yardımcı olabilirler.Çünkü onlar herhangi bir markanın arkasına gücüne ve çözümlerine sığınan sınırlı teknik servis personeli değildirler.Aksine daha önceki tecrübelerine ve daha fazla marka model makina tanıma kabiliyetlerinin getirdiği kendi çözüm yöntemleriyle sizin sorunlarınızı çözebilirler.

Zaten bunları yazmama bile gerek yok.Artık ülkemizde insanlar YETKİLİ SERVİS yerine Özel Servislere olan taleplerini arttırmışlardır.

Neden mi ?

Çünkü büyük balıklar ÇÖZÜME ODAKLI değil küresel dünyada artık sadece PARA ODAKLI çalışmaya başlamışlardır.

Bunu eklememdede fayda vardır.

Günümüzde YETKİLİ SERVİSİM diye faaliyet veren ve insanları kandıran birçok beyaz eşya klima serviside mevcuttur.Ve sayıları gitgide çoğalmaktadır.Sizi en başta kandıranların sizin sorununuza ÇÖZÜM ÜRETMESİNİDE beklemek yanlış olur.Onlar bu bahsettiğim ÖZEL SERVİS kapsamına girmemektedirler.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
ARŞİV
Arama
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page